Please rotate your device

UITVERKOCHT Archi Estafette #2: Rivierstaete met MVSA

https://www.arcam.nl/archi-estafette-2-rivierstaete-mvsa/

Architectuurcentrum Amsterdam introduceert de Archi Estafette: een rondgang langs de meest recente gebouwen van Amsterdam met iedere keer een bezoek aan een nieuwe plek onder leiding van de architect. Laat je prikkelen door de verhalen van de ontwerpers en krijg een kijkje achter de schermen. De architect van het gebouw geeft het stokje door aan een architect naar keuze. Zo creëert de Archi Estafette een lint van architecten die elkaar inspireren.

#1 QO met Paul de Ruiter Architects > #2 Rivierstaete met MVSA Architects > #3?

#2 Rivierstaete met MVSA Architects
Toen Rivierstaete in 1973 werd voltooid naar ontwerp van Hugh Maaskant, was het het grootste kantoorgebouw van Europa. De acht verdiepingen waren met zes miljoen witte tegels bekleed en de raampartijen waren tot smalle banden teruggebracht. MVSA Architects tekende voor de transformatie van ‘de apenrots’ en had het plan opgevat om het indrukwekkende maar gedateerde bouwwerk nieuw leven in te blazen. Door het kantoorgebouw van al zijn tegels te ontdoen en deze door transparantie te vervangen kon de geheel gerenoveerde Rivierstaete eindelijk openstaan voor de omliggende woningen en openbare gebouwen van Plan Zuid van Berlage.

Revival aan de Amstel
Kees Stoffels, projectarchitect van Rivierstaete en rondleider tijdens de Archi Estafette: “Om het gebouw toegankelijker te laten ogen hebben we het uitgekleed en teruggebracht naar zijn oorspronkelijk structuur met opeengestapelde blokken. Verder hebben we de smalle, door raampartijen gevormde banden op de wit betegelde gevels vervangen door wandhoge ramen. De dakterrassen met beplanting en een skybar zorgden ervoor dat het gebouw aan de rivierzijde werd ontsloten. Ons doel was om – als niet eerder tevoren – het gebouw te laten corresponderen met de Amstel en zijn omgeving. Om het te begiftigen met een nieuwe meegaandheid.”

Archi Estafette #3: Benthem Crouwel Architects
Architect Kees Stoffels geeft het stokje door aan Benthem Crouwel Architects, bekend van onder andere de Noord/Zuidlijn, Datacenter AM4 en het nieuwe hoofdkantoor van de de Goede Doelenloterijen. Kees: “De architecten van Benthem Crouwel Architects verbeelden met hun projecten bij uitstek de veranderingen die optreden in de stad.” Binnenkort kondigen we het gebouw en de datum aan. Houd website en nieuwsbrief in de gaten!

Archi Estafette #2: Rivierstaete met MVSA Architects
Datum:
 woensdag 16 januari 2019
Tijden: ontvangst: 15.45 / Aanvang: 16.00 uur / verwacht einde: 17.30
Locatie:
Trompenburgstraat 2, 1079 TX Amsterdam
Hoek president Kennedylaan en Trompenburgstraat (13 minuten lopen vanaf trein/metrostation Amsterdam Amstel
Tickets: UITVERKOCHT 
Verkrijgbaar via onze ticketpagina
Taal: Nederlands

Over Rivierstaete
Architect:
MVSA Architects
Projectarchitect: Kees Stoffels
Opdrachtgever: Vastint Nederland
Voltooiing: 2018
Oppervlakte: 32.900 m2

UITVERKOCHT Archi Estafette #2: Rivierstaete met MVSA