Please rotate your device

If the combination of state-of-the-art workspaces and sustainable design was ever a way of the future, then the future is now. And with that said, creativity thrives on connection. A special complex is still in development called ‘The Campus’ right in the heart of Park 20|20.

Situated within the green surroundings of Park 20|20 in Hoofddorp. We are developing the final piece of the puzzle. Welcome to the Campus. No passion without a heart. The Campus a brand new, prime office space that consists of five buildings, each with its own identity, that together form a natural whole. The passion for sustainable design is undeniable at the heart of the Campus, in the centre of the five buildings. Here, everything comes together. That can be seen clearly from the view from the top: the heart is a green oasis connected to every building.

Location
Hoofddorp

Project completion
2023

Building surface
34.000 m²

Solutions
Offices

No passion without a heart

The passion for sustainable design is undeniable at the heart of the Campus, in the centre of the five buildings. Here, everything comes together. That can be seen clearly from the view from the top: the heart is a green oasis connected to every building.

The design

The horizontal lines in the buildings create movement and unity and bring them together, while the special features in the buildings show their unique character. Water, wood, earth, metal and fire all come together forming a cohesive yet unique whole.

 

Health and well-being

The health and well-being of the users is at the core of The Campus and a healthy climate is guaranteed. Comfort, energy efficiency and environmental friendliness go hand in hand.

Water

Design

The dynamics of water are essential to the design of this building. The shape of water is determined by its container. The building’s perimeter portrays a sharp- cornered container, while the windows mimic the movement of the water that is contained inside.

 

The Features

The Water building has two corners with a volumetric reaction to its context. One corner has a double-high outside garden, which becomes increasingly visible when approaching from the street ‘Taurusavenue’, while the other corner has a volumetric recess to accommodate a series of terraces facing the green heart.

Wood

Design

Inspired by the element wood, an art object has been created in the corner atrium as the special feature of the building. This giant installation consists of small right rhombic prisms constructed from wooden sticks. It grows out of the ground floor as part of the column structure where it spreads out into the atrium and ultimately reaches the ceiling of the whole atrium. Creating a spectacular space overlooking the Campus for both office users and visitors.

 

The Entrance

The Wood Building its main entrance is situated at this junction at street level. The volume recess makes it a cozy entrance providing shelter and space for people to interact while at the same time offering plenty of room for amenities that require easy accessibility and visibility from the street.

Earth

The Design

A painting that depicts the beauty of natural landscapes often has mountains surrounded by water as prominent earthly elements. These artistic means of expression have been implemented in the design of the Earth building.

 

The Terraces

The building is positioned at the end of the landscape axis of Park 20|20. Instead of creating a wall that encloses the landscape, a mountain-like mass has been created with stepped terraces smoothly cascading into the water feature, becoming part of the landscape of the green heart.

 

Fire

The Design

With its golden and warm colours, the Fire building truly lights up when it catches the sunlight. The triangular shapes mimic the fierceness of fire and radiate light in all directions, creating an inviting and welcoming façade. The glass atrium corner interacts with its environment and creates a dialogue with its surrounding buildings.

 

Metal

The Design

The main entrance of the building faces the heart of the Campus. Its extravagant angular shape creates a spectacular entrance to the building. The mirrored ceiling enhances this experience by creating extra depth. The building’s strict lines and sharp edges reflect the power of the metal. The sleek detailing with blue and silver panelling emphasizes this even more.

 

The Square

A communal square is created as a response to the plaza next to NOW building at the opposite corner of Park 20|20, thus completing the diagonal axis that runs through the whole park. The wide steps gradually rise to deck level, and offer a warm welcome to pedestrians and visitors coming from the parking below or by public transport to Park 20|20.

Project credits

  • Project title
  • Park 20|20, The Campus
  • Design approach
  • Combining innovative architecture with sustainability and advanced, ecological design in Park 20|20. With humans being central to everything. This is ‘The Campus’.
  • Solutions
  • Offices
  • Expertise
  • Architecture
  • Status
  • In progress
  • Building surface
  • 34.000 m²
  • City
  • Hoofddorp
  • Start project
  • 2019
  • Completion
  • 2023
  • Partners
  • G&S Vastgoed
  • VolkerWessels
  • Reggeborgh

Related Projects