Please rotate your device

In het nieuwe stadkantoor van Groningen gaat het om ontmoeting en interactie. We hebben hier een omgeving gecreëerd waar burgers en medewerkers elkaar makkelijk kunnen tegenkomen en in gesprek raken. Het ontwerp is opgezet rondom twee royale atria met binnentuinen en veel daglicht. Dit maakt het gebouw bijzonder publieksvriendelijk van aard. Daarnaast bevordert dit de flexibele indeling van het pand en stimuleert het zo het ontstaan van nieuwe werkvormen.

 

Location
Groningen

Project completion
2013

Client
City of Groningen

Building surface
17.000 m2

Solutions
Interior design

Visitekaartje

Het grote atrium aan de oostzijde is toegankelijk voor het publiek. Dit functioneert als ware als het visitekaartje van de gemeente. Overgoten door daglicht en met een fraaie binnentuin is dit atrium een lichte, vriendelijke ruimte voor burgers en medewerkers. Hier zijn verscheidene ontmoetingsplekken te vinden, zoals informatiebalies en spreekkamers. Door een weloverwogen situering van de openbare ruimtes zijn de aanvullende veiligheidsmaatregelen tot een minimum beperkt gebleven. Daarmee hebben we het laagdrempelige karakter van het gebouw gewaarborgd.

 

Daglicht en groenvoorziening

Het westelijke atrium is kleiner van omvang en bestemd als ontmoetingsruimte voor de medewerkers. Hier bevindt zich ook de lunchruimte voor het personeel. Net als het grotere atrium zijn daglicht en groen in dit deel van het gebouw overvloedig aanwezig. Het zorgt voor een aangename en ontspannen sfeer en bevordert het onderlinge contact.

 

Een ruimte met een lichte en vriendelijke uitstraling voor de burgers en medewerkers van het gebouw.

Nieuwe werkvormen

Ons flexibele concept zorgt ervoor dat het gebouw simpelweg alle functies – afgesloten werkruimtes plus publieke en semi-publieke ruimtes – onder één (deels glazen) dak weet te verenigen. Bovendien valt er zo makkelijk in te spelen op toekomstige ontwikkelingen in de organisatie en de uitvoering daarvan. De indeling werd geïnstigeerd door nieuwe werkvormen. In ons ontwerp zijn de werkruimten als ware ruimtelijke bouwstenen die binnen het totale raster van het gebouw kunnen worden verplaatst, gemengd en ingepast.

 

Project credits

  • Project title
  • City hall Groningen: interior design
  • Solutions
  • Interior design
  • Expertise
  • Interior design
  • Status
  • Completed
  • Building surface
  • 17.000 m2
  • Country
  • Nederland
  • City
  • Groningen
  • Start project
  • 2009
  • Completion
  • 2013
  • Client
  • City of Groningen

Related Projects