Please rotate your device

In designing a new HQ for two famous fashion brands, we were inspired by the waterfront location. The former port turned creative hub shares the IJ with two contemporary landmark buildings: the EYE film museum and Muziekgebouw aan ‘t IJ. We realised that our own building could complete a stunning architectural triangle. The design of the interior was a collaboration with Dan O’Kelly Studio and PVH, Creative Services.

Location
Amsterdam

Project completion
2016

Client
PVH Europe

Building surface
12.000 m2

Solutions
Interior design

Panoramic views

The building acts as the brands’ calling card, so our design carefully emphasises the panoramic views whenever possible – for example, at every exit from the elevator. The technical core of the building is therefore placed at the rear, which lacks views, rather than in the centre of the building.

Our design carefully emphasises the panoramic views whenever possible

Showrooms

As the top five storeys of the building are used as showrooms, requiring frequent redesigns, the floorplan is flexible. Strategically placed voids allow for connection and communication between the floors.

Project credits

  • Project title
  • PVH Europe HQ: interior design
  • Solutions
  • Interior design
  • Expertise
  • Interior design
  • Status
  • Completed
  • Building surface
  • 12.000 m2
  • Country
  • The Netherlands
  • City
  • Amsterdam
  • Start project
  • 2013
  • Completion
  • 2016
  • Partners
  • Dan O’Kelly Studio
  • PVH, Creative Services
  • Client
  • PVH Europe

Related Projects