Please rotate your device

In an idyllic, hilly woodland close to Arnhem are KEMA’s former head offices – now DNV GL. DNV GL is the world’s largest certification body and classification society for ships and offshore installations. The Energy Business Park’s landscape provided us the inspiration for the offices’ design.

Location
Arnhem

Project completion
1996

Client
N.V. KEMA

Building surface
3350 m2

Solutions
Offices

Materials

The shapes and choice of materials reflect the surrounding countryside. They also differentiate the building’s various functions – a concrete plinth for the semi-underground car parks, black basalt for the two office levels, glass for the meeting rooms on the second floor, and glass and aluminium for the projecting storey on the third floor used by senior management. A mix of closed and open spaces was also included in the design, which incorporated clear routing throughout the building. Glass walkways in the open entrance hall connect stairways and lifts to workspaces and conference rooms, while providing views to outdoor areas. This strong relationship between indoors and outdoors creates a sense that the offices form an intrinsic part of the surrounding countryside.

Project credits

  • Project title
  • KEMA headquarters
  • Solutions
  • Offices
  • Expertise
  • Architecture
  • Status
  • Completed
  • Building surface
  • 3350 m2
  • Country
  • The Netherlands
  • City
  • Arnhem
  • Start project
  • 1993
  • Completion
  • 1996
  • Client
  • N.V. KEMA

Related Projects